Gratis mallar, guider & kurser - för dig som företagare!

SpeedLedger har under de senaste 20 åren varit störst på marknaden när det gäller bokföring kopplat direkt till bankkontot. Våra kunder har alltid satt stort värde på vår kostnadsfria support. 

Med hjälp av vår support har vi skapat ett mallar, guider & kurser som tar dig vidare i bokföringens värld och begrepp. Allt är självklart kostnadsfritt.

Affärsplan - skapa PDF

Ladda ned vår affärsplan mall. Gör din affärsplan gratis i vår digitala mall & ladda ner som PDF

Första året som nystartad

Vi har samlat ihop tips till dig som nystartad företagare kring vad som sker eller kan ske under ditt första verksamhetsår.

Årshjul för företagare

Med årshjulet får du enkelt och överskådligt kontroll över vad du som småföretagare behöver göra under året. Årshjul med lästips.

Gratis fakturamall

Ladda ned vår fakturamall, för dig som fakturerar sällan eller som precis startat upp din verksamhet

Gratis reseräkning

En göra en reseräkning kan vara lite krångligt, speciellt när det finns regler på vad du absolut inte skall glömma.

Ekonomisk ordlista

Firmatecknare, verifikation, leverantörsskuld. Vad betyder allt det här? Vi har satt ihop en ordlista som hjälper dig förstå.

Bokföringsskolan 3 delar

I vår bokföringsskola får du på ett enkelt och överskådligt sätt lära dig grunderna i bokföring, rapporter och rutiner samt hur moms fungerar.

Bokföring på 10 minuter

I vår snabbguide ”Bokföring på 10 min” tar vi upp hur bokföring fungerar för att ge dig en bra grund i att lära dig mer. Hur fungerar debet & kredit och hur skall du tänka när du bokför?

Lilla momsguiden

I vår momsguide kan du lära dig mer om vad moms är, skillnaden mellan utgående och ingående moms samt hur du fyller i momsdeklarationen.

tips-arskiftet

10 Tips vid årsskiftet

Behöver bokslutet vara klart 1 jan? Vad behöver göras inför årsskiftet? Vi har samlat information på vår blogg och en smidig pdf med tipsen att ladda ner.

Begreppslista - fakturering

Att hitta rätt bland alla begrepp inom ekonomi kan vara klurigt. Därför har vi skapat en begreppslista med de begrepp inom fakturering som du ofta kan stöta på.

Vanliga bokföringskonton

När du skall bokföra in din verksamhet utgår du från en kontoplan. Vår guide visar dig de vanligaste bokföringskonton som vanligen används.

Tips - är din affärsidé bra?

Har du en idé som du vill ta vidare till nästa steg? Ladda ner vår guide och se om du har rätt förutsättningar. Här har vi samlat lite tips för att ta din idé vidare.

Nyhet - kommer snart!

Spännande, vi lanserar snart ny guide till dig.

Mall för resultat & balansräkning

För att kunna se hur det går i din verksamhet kan du använda din balans och resultatrapport för att skapa en resultat- och balansräkning.

Smarta guider för dig som startat eget

Här har vi samlat några bra guider för dig som precis kommit igång med ditt egna företagande.

Mall för bokföring (konteringsmall)

Kanske inte en guide, men bra att ha om du sköter delar av din bokföring manuellt. Många poster återkommer och då kan en konteringsmall underlätta.