Här hittar du SpeedLedgers guider.

SpeedLedger har under de senaste 20 åren varit störst på marknaden när det gäller bokföring kopplat direkt till bankkontot. Våra kunder har alltid satt stort värde på vår kostnadsfria support. 

Med hjälp av vår support har vi skapat ett par guider som tar dig vidare i bokföringens värld och begrepp. Allt är självklart kostnadsfritt.

Bokföringsskolan

I vår bokföringsskola får du på ett enkelt och överskådligt sätt lära dig grunderna i bokföring, rapporter och rutiner samt hur moms fungerar.

Lilla momsguiden

I vår momsguide kan du lära dig mer om vad moms är, skillnaden mellan utgående och ingående moms, moms inom och utanför Sverige samt hur du fyller i momsdeklarationen.

Bokföring på 10 minuter

I vår snabbguide ”Bokföring på 10 min” tar vi upp hur bokföring fungerar och hur du enkelt kan komma igång på egen hand.

6 tips för dig som skall välja bokföringsprogram

Vad skall du tänkta på när du gör ditt val? Ladda ner vår guide där vi tipsar om det vanligaste sakerna som du behöver tänka på när du gör ditt val.

10 Tips vid årsskiftet

Behöver bokslutet vara klart 1 jan? Vad behöver göras inför årsskiftet? Vi har samlat information på vår blogg och en smidig pdf med tipsen att ladda ner.

Tips för att kontrollera din affärsidé

Har du en idé som du vill ta vidare till nästa steg? Ladda ner vår guide och undersök vilka förutsättningar det finns för din affärsidé.

Ekonomisk ordlista

Firmatecknare. Verifikation. Attestera. Leverantörsskuld. Vad betyder egentligen allt det här? Vi har satt ihop en ordlista som hjälper dig på vägen när allt känns nytt.

Mall för resultat & balansräkning

För att kunna se hur det går i din verksamhet kan du använda din balans och resultatrapport för att skapa en resultat- och balansräkning. Har du ett bokföringsprogram hittar du balans och resultatrapporten där.

Vanliga bokföringskonton

När du skall bokföra in din verksamhet utgår du från en kontoplan. Med olika bokföringskonton visar du vart pengarna har kommit ifrån och vart pengarna har gått, det gäller att hålla en balans mellan debet och kredit. Vår guide visar dig de vanligaste bokföringskonton som vanligen används.

Mall för bokföring (konteringsmall)

Kanske inte en guide, men bra att ha om du sköter delar av din bokföring manuellt. Många poster återkommer och då kan en konteringsmall underlätta.