Här hittar du våra gratis guider.

SpeedLedger har under de senaste 20 åren varit störst på marknaden när det gäller bokföring kopplat direkt till bankkontot. Våra kunder har alltid satt stort värde på vår kostnadsfria support. 

Med hjälp av vår support har vi skapat ett par guider som tar dig vidare i bokföringens värld och begrepp. Allt är självklart kostnadsfritt.

Affärsplan - skapa & ladda ner PDF

Ladda ned vår affärsplan mall.
Gör din affärsplan gratis i vår digitala mall & ladda ner som PDF

Gratis fakturamall - ladda ner

Ladda ned vår fakturamall, för dig som fakturerar sällan eller som precis startat upp sin verksamhet

Bokföringsskolan

I vår bokföringsskola får du på ett enkelt och överskådligt sätt lära dig grunderna i bokföring, rapporter och rutiner samt hur moms fungerar.

Lilla momsguiden

I vår momsguide kan du lära dig mer om vad moms är, skillnaden mellan utgående och ingående moms samt hur du fyller i momsdeklarationen.

Bokföring på 10 minuter

I vår snabbguide ”Bokföring på 10 min” tar vi upp hur bokföring fungerar för att ge dig en bra grund i att lära dig mer.

Tips - vid val av bokföringsprogram

Vad skall du tänkta på när du gör ditt val? Ladda ner vår guide där vi tipsar om det vanligaste sakerna som du behöver tänka på.

10 Tips vid årsskiftet

Behöver bokslutet vara klart 1 jan? Vad behöver göras inför årsskiftet? Vi har samlat information på vår blogg och en smidig pdf med tipsen att ladda ner.

Tips - är din affärsidé bra?

Har du en idé som du vill ta vidare till nästa steg? Ladda ner vår guide och se om du har rätt förutsättningar.

Ekonomisk ordlista

Firmatecknare. Verifikation. Attestera. Leverantörsskuld. Vad betyder egentligen allt det här? Vi har satt ihop en ordlista som hjälper dig på vägen när allt känns nytt.

Begreppslista - fakturering

Att hitta rätt bland alla begrepp inom ekonomi kan vara klurigt. Därför har vi skapat en begreppslista med de begrepp inom fakturering som du ofta kan stöta på.

Vanliga bokföringskonton

När du skall bokföra in din verksamhet utgår du från en kontoplan. Vår guide visar dig de vanligaste bokföringskonton som vanligen används.

Mall för bokföring (konteringsmall)

Kanske inte en guide, men bra att ha om du sköter delar av din bokföring manuellt. Många poster återkommer och då kan en konteringsmall underlätta.

Mall för resultat & balansräkning

För att kunna se hur det går i din verksamhet kan du använda din balans och resultatrapport för att skapa en resultat- och balansräkning.