medlemsregister - kundregister - speedledger

Kundregister och medlemsregister

Vad är ett kundregister?

Ett kundregister används i princip inom alla branscher och sektorer och kan användas på många olika sätt. Oftast används ett kundregister för att välja vilken kund du skall skicka en faktura till, men det kan också effektivt användas i marknadsföringen för ditt företag. 

Det du först och främst antagligen förknippar ordet “kundregister” är fakturering. Ofta har faktureringsprogram ett kundregister som är knutet till de fakturor du skickar ut så att du slipper spendera tid på att lägga in en kund varje gång du skall skapa en faktura. Istället kan du då lägga in kunden i ditt kundregister för att enkelt och smidigt välja kunden du skall fakturera och skicka iväg fakturan (det är i alla fall så det fungerar hos oss). 

I ett kundregister som är avsett för fakturering är det bra att ha med de uppgifter som skall finnas med på fakturan, så som exempelvis kundens namn, leveransadress och fakturaadress, e-postadress, men också saker som är bra för dig och underlättar för din fakturering till kunden: kundnummer, märkning, er/vår referens, eventuellt momsregistreringsnummer, betalningsvillkor, med mera. Det gör att det underlättar för dig sen när du väl skall fakturera kunden. 

Men ett kundregister kan också användas i marknadsföring. Om du till exempel driver en webbshop kan du utnyttja kundernas e-postadresser för att skicka ut nya erbjudanden, eller kanske ringa dem om du fått in någon vara du sedan tidigare vet att de är intresserade av. Tänk dock på att du gör det i enighet med GDPR.