Enkel tillgång när du behöver

Automatisk momsrapport

Din momsrapport skapas automatiskt i bakgrunden medan du bokför. När det är dags att lämna in momsrapporten finns den redan klar! Välj själv om du skickar in manuellt eller digitalt.

3 enkla steg till inskickad momsrapport

Första gången du gör din momsrapport väljer du hur ofta du skall redovisa moms och vilken månad du skall börja redovisa moms.

Rapportkontroll

Programmet kontrollerar din bokförda moms för att se så att den stämmer överens med din försäljning och inköp. Skulle något se konstigt ut kommer programmet varna dig.
STEG 1

Bokför momsrapport

Nu kan du titta på din preliminära momsrapport. Det är först när du bokför momsrapporten som den blir slutgiltig. Momsperioden låses automatiskt.
STEG 2

Skicka till Skatteverket

Klart! Nu kan du visa momsrapporten, ladda ner eSKD-fil och skicka in till Skatteverket. Om du ska betala in moms till Skatteverket behöver du även göra det.
STEG 3
Gör om momsrapport

Om du ändrat en verifikation eller bokfört något nytt i en period som redan är rapporterad till Skatteverket kan du behöva göra om din momsrapport. När du gör om en momsrapport raderas den ursprungliga rapporten och momsbokföringen för perioden återställs. Därefter är du tillbaka på steg ett och kan skapa en ny rapport.

Momsrapportens olika rutor

Momsrapporten beräknas utifrån de momskoder och momskonton du bokfört med. För redovisning av momsbeloppen används olika bokföringskonton. Programmet bokför momsen på det konto som är kopplat till respektive momskod.

Fri support

Skulle programmet varna om att du har en avvikelse eller att något ser konstigt ut med momsen hjälper vår support till med detta. Ingen fråga kring bokföring eller programmet är för stor eller liten!