Hur bokför du personalfesten?

Så gör du för att bokföra personalfesten

Innan semestrarna drar igång vill man kanske ha en personalfest för sina anställda och kanske till och med ge en liten sommargåva.

Företaget har rätt att göra avdrag för två personalfester under ett år och får lov att göra avdrag för måltid som innebär lättare förtäring t.ex. kaffe och en macka. Om det istället är en lunch eller middag blir kostnaden ej avdragsgill, men företaget får lova att dra av momsen om kostnaden understiger 300 kronor per person. Om det finns kringkostnader, som musikunderhållning, får man dra av 180 kronor exklusive moms per person. Man får även bjuda in anställda som gått i pension och familjemedlemmar till personalfesten.

Om du vill ge en liten present inför sommaren finns det olika möjligheter, men endast en för att gåvan ska bli helt skattefri. Då krävs att det ska vara en reklamgåva av obetydligt värde eller har anknytning till företagets verksamhet. Gåvan måste lämnas till flertalet personer och helst ha företagets logga på.

Inför själva ledigheten är det bra att även se över rutinerna på företaget. Kommer t.ex. betalningar komma i väg i rätt tid eller behövs ytterligare betalnings/attest behörigheter delas ut. Om möjligt fördela arbetet så att inget sparas till återkomsten. Lämna svarsmeddelande på telefon och mail med eventuella kontaktuppgifter till vikarien.

Dela

Senaste om Bokföringstips

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift

Prenumerera på Driva småföretag

Smarta tips och idéer varje månad till dig som driver eget

  • När du - som representant för ett företag eller motsvarande - anger dina uppgifter ovan kommer Speedledger även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick via en länk i våra utskick eller genom att kontakta oss.

    Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy