blogg-speedledger-bildbehandlingsprogram

Smarta tjänster – Gratis bildbehandlingsprogram

Många företagare behöver ibland använda sig utav bilder på ett eller annat sätt.

Antingen kan det vara för att använda bilder på sin hemsida, företagsprofil på facebook, i en broschyr eller till en enklare flyer.

Kanske har du bilder som går att använda direkt men i vissa fall kan bilderna behöva bildbehandlas för att fungera bra.

De flesta och mest välkända programmen är oftast dyra och troligen behöver du inte alla de funktioner som ett sådant program erbjuder. I dag finns det dock bra alternativ och som faktiskt är gratis. Nedan följer några gratis och bra bildbehandlingsprogram som inte rör din plånbok ett dugg!

Pixlr

Pixlr Editor är ett mycket smart och lätt bildbehandlingsprogram som till fördel ligger online. Det vill säga att du behöver inte ladda ned något program för att använda det. Här finner du funktioner som att minska eller förstora din bild, lägga skugga eller applicera ett filter. Du kan också justera färger och nyanser, få svart-vit bild och forma dess kanter.
Läs mer om pixl här!

Gimp

Gimp är ett välkänt bildbehandlingsprogram som står sig riktigt bra mot välkända program som Adobe Photoshop. Gimp har möjligen en liten högre ingångströskel än andra gratisalternativ, men för dig som verkligen behöver bildbehandla på ett litet mer avancerat sätt är detta gratisprogram definitivt värt att prova. Du jobbar med lager, lagermasker, justeringar, färger med mera.
Läs mer om och ladda ned Gimp här!

Canva

Detta är den komplexa men lättanvända visuella kommunikationsplattformen. Den har tre nyckelkomponenter: innehåll, funktionalitet och infrastruktur, vilket gör den till en fullt fungerande åtkomstpunkt till nästan allt relaterat till grafik för individer och team, inklusive både designers och icke-designers. Läs mer om Canva här!

Dela