Bokföringshjälp

Bokför själv - vilken hjälp med bokföring kan du få?

Vi på SpeedLedger brinner för att göra livet enklare för företagare. Speciellt med just gäller bokföring. Det finns olika sätt att få bokföringshjälp, inte minst med ett bokföringsprogram som har smarta funktioner, vilket sparar tid och gör din bokföring enklare. Nedan finns ett par exempel.

  • Support
  • Forum
  • Hjälpcenter

Om du har valt ett program där support eller rådgivning ingår i paketet, så har du en bra hjälp på vägen när frågor och funderingar uppstår. Supporten hos olika programleverantörer kan variera. Oftast kan du få svar på frågor gällande programmet i sig. Däremot är det ovanligt med bokföringssupport som hjälper dig med bokföringsfrågor du har när du känner dig osäker.

Vår rundringning gav att 4/5 av de största bokföringsprogrammen saknar bokföringssupport eller bokföringshjälp.

Speedledgers bokföringsprogram ingår alltid bokföringssupport kostnadsfritt. 

Du kan komma i kontakt med en support på olika sätt, exempelvis via telefon, e-post eller chatt.

I ett forum för bokföring kan du ställa frågor om sådant som du funderar över och ta del av andras frågor. Här kan du diskutera med övriga användare som eventuellt har samma frågor som du undrar över.

Ett hjälpcenter, eller en programguide, innebär en sida där du kan få hjälp med att komma igång med bokföringsprogrammet och få guidning i olika delar av bokföringsprogrammet. Det är ett bra sätt att få snabb information, om du är osäker på hur de olika funktionerna i programmet fungerar

Extern bokföringshjälp

Ifall du känner att du hanterar den löpande bokföring väl, men kanske vill ha extra stöd är det alltid bra att vända sig till någon som kan hjälpa dig med det, till exempel en redovisningskonsult eller revisor.

Bra att tänka på:

  • Vad vill du ha hjälp med?
  • Priser?
  • Behörigheter?

Fundera över vilken sorts stöd du vill ha och behöver när du bokför. Ska du sköta den löpande bokföringen och fakturering själv? Du kanske behöver någon som hjälper dig med ditt bokslut och din deklaration? Hör med andra vem de tar hjälp av och vilka de kan rekommendera. Beroende på hur mycket stöd du behöver och därmed vilken tid det tar att göra varierar även kostnaden för dig.

På sidan Bokföringsdjungeln kan du testa hur just du ska sköta din bokföring på bästa sätt.

För att underlätta för konsulten, är det bra att välja ett bokföringsprogram där konsulten kan få tillgång till din bokföring, genom att läggas upp som användare och kan sedan logga in i din bokföring. Då fungerar ett bokföringsprogram som är webbaserat bäst. Här har du möjligheten att välja ifall de skall ha tillgång att bokföra direkt i programmet eller enbart se din bokföring.

Ifall din konsult är placerad i annan ort så är detta en bra funktion för att underlätta hanteringen av bokföringen. Ifall du har ett program som är lokalt installerat på din dator behöver du även här ha möjlighet att exportera SIE-fil som du kan skicka till din konsult.

Dela