Ekonomiska begrepp - ekonomisk ordlista

Firmatecknare. Verifikation. Attestera. Leverantörsskuld. Vad betyder egentligen allt det här?

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Andra har också läst

Testa 14 dagar gratis!

Kunskapsportalen  >  Bokföringstips > Ekonomiska begrepp – ordlista

Ekonomiska begrepp i en ekonomisk ordlista för dig som jobbar med bokföring och ekonomi

Group-entrepreneurs

Firmatecknare. Verifikation. Attestera. Leverantörsskuld. Vad betyder egentligen allt det här? Alla branscher har sitt eget språk och branschspecifika ord. Som ny i en bransch behöver du sätta dig in i vokabuläret för att enklare kunna sköta ditt jobb. Med hjälp av en ekonomisk ordlista får du stenkoll. Ladda ner vår här nedanför! 

Hämta vår ekonomiska ordlista med begrepp och förklaringar för dig som jobbar med bokföring och ekonomi.

Fyll i din e-postadress så skickar vi ordlistan till dig.

  • När du – som representant för ett företag eller motsvarande – anger dina uppgifter ovan kommer Speedledger även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick via en länk i våra utskick eller genom att kontakta oss.

    Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy

Bokföring fungerar precis på samma sätt. Det finns en helt del bokföringsord som ingen någonsin skulle komma på att använda i det vanliga livet, till exempel debet, kredit och verifikation. Det här gör att det inte alltid är så enkelt att sätta sig in i bokföring, trots att det egentligen är så svårt som det går att tro. 

Men för att till fullo förstå bokföringen kan du trots allt behöva en ekonomisk ordlista. Den kan du ladda ned här ovanför! 

Vi på SpeedLedger jobbar dagligen med att förenkla livet för egenföretagare med vår produkt e-bokföring. Grundidén har varit från början att alla ska kunna bokföra själva, utan att vara bokföringsexperter. Det var så vår bokföringsrådgivning föddes och utvecklades till att bli en av våra mest uppskattade tjänster (som dessutom alltid ingår). 

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift

Andra har också läst

CTA Prova!