Ekonomiska begrepp – ekonomisk ordlista för din bokföring

Group-entrepreneurs

Ekonomisk ordlista för dig som jobbar med bokföring och ekonomi

Firmatecknare. Verifikation. Attestera. Leverantörsskuld. Vad betyder egentligen allt det här? Alla branscher har sitt eget språk och branschspecifika ord. Som ny i en bransch behöver du sätta dig in i vokabuläret för att enklare kunna sköta ditt jobb. Med hjälp av en ekonomisk ordlista får du stenkoll. Ladda ner vår här nedanför! 

Hämta vår ekonomiska ordlista med begrepp och förklaringar för dig som jobbar med bokföring och ekonomi.

Fyll i din e-postadress så skickar vi ordlistan till dig.

Bokföring fungerar precis på samma sätt. Det finns en helt del bokföringsord som ingen någonsin skulle komma på att använda i det vanliga livet, till exempel debet, kredit och verifikation. Det här gör att det inte alltid är så enkelt att sätta sig in i bokföring, trots att det egentligen är så svårt som det går att tro. 

Men för att till fullo förstå bokföringen kan du trots allt behöva en ekonomisk ordlista. Den kan du ladda ned här ovanför! 

Vi på SpeedLedger jobbar dagligen med att förenkla livet för egenföretagare med vår produkt e-bokföring. Grundidén har varit från början att alla ska kunna bokföra själva, utan att vara bokföringsexperter. Det var så vår bokföringsrådgivning föddes och utvecklades till att bli en av våra mest uppskattade tjänster (som dessutom alltid ingår).