Smarta tjänster – Gratisprogram för lagring av data

Vid många tillfällen kan det vara bra att lagra sina filer i molnet.

Fördelarna är många. Dels så kan du komma åt dem från vilken dator du än befinner dig vid och du slipper dessutom ta upp utrymme på din hårddisk. Idag finns det många program och tjänster som är gratis och som låter dig lagra information hos dem. Om det är gratis beror ofta på hur mycket du vill lagra. Många låter dig lagra en viss mängd gratis med möjlighet att betala för att lagra betydligt mycket mer. Nedan tipsar vi dig om några populära och användbara alternativ!

SkyDrive

Windows populära lagringstjänst som erbjuder dig 7 GB lagring helt gratis. Vill du ha ytterligare utrymme så kostar det en mindre slant extra. Du behöver ett microsoft-konto för att kunna använda SkyDrive. Det är dock helt gratis att skapa ett sådant. Du kan använda din dator, smartphone och surfplatta för att komma åt SkyDrive!
Läs mer här!

Google Drive

Hos Google Drive kan du lagra 15 GB helt kostnadsfritt! Fördelen med Googe Drive är även att du kan skapa dokumentet direkt i Drive och sedan dela dessa med andra och tillåta redigering. Givetvis kommer du åt dina filer från flera olika enheter. Du behöver ett Google-konto för att kunna använda Google Drive
Läs mer här!

IDrive

Lagra 5GB helt gratis. Här finns anpassade koncept för dig som är småföretagare med bra pris om du behöver extra utrymme. Skulle du vilja göra backup-kopior har du även den möjligheten med IDrive.
Läs mer här!

Dropbox

Hos Dropbox får du 2GB gratis lagringsutrymme med möjlighet att köpa mer förvaringsutrymme. Dropbox är ett användarvänligt program som du laddar ned på din dator. Efter att du gjort detta kommer du smidigt åt dina filer via en mapp som skapas på din dator och som är kopplad till Dropbox. Du drar dina filer precis som du önskar mellan din dator och Dropbox.
Läs mer här!

Dela