Redovisningskonsulten tipsar

Det är inte alltid så lätt att ha koll på alla frågor som kan tänkas påverka ditt företag vid något tillfälle. Många frågor och funderingar har du kanske inte särskilt ofta och vissa saker behöver du kanske aldrig känna till eller komma i kontakt med.

Men ibland, rätt som det är, så råkar du på ett problem eller en fundering där du inte riktigt vet hur allt fungerar eller vilka möjligheter du har. Därför har vi samlat våra krafter för att ge dig svar på förekommande ämnen som du kan tänkas behöva svar på eller veta lite mer om.

Redovisningskonsulter i nätverket eKRAFT delar med sig av sin kunskap kring frågor som berör småföretagare. I vår artikelserie kan du ta del av tips från redovisningskonsulten!

Semestertips

Är det någonting speciellt man skall tänka på inför semestern? Kanske har du köpt sommarpresent till dina anställda?


Redovisningskonsulten Betina ger dig smarta tips inför semestern Läs semestertipsen här.

Hur bokför jag semesterlöner

Många tycker att det kan vara krångligt att bokföra semesterlönerna för sina anställda.


Redovisningskonsulten Martina tipsar om hur du gör Text och bilder som förklarar hur du bokför semesterlönerna.

Regler och bokslut K1,K2,K3

K1,K2 och K3 är regelverk som du behöver använda dig utav när du gör bokslut och hur dessa ska upprättas. Dessa används olika beroende på bland annat vilken bolagsform och andra faktorer.

Redovisningskonsulten Christofer Bengtsson skriver om hur regler ser ut för K1,K2 och K3 vid bokslut.

Vilken bolagsform ska du välja?

Att välja bolagsform är ett av de beslut som du måste ta inför starten av ditt företag. Det som kanske från början var ett solklart val kanske inte riktigt är det längre. Vad behöver du känna till och vilka för- och nackdelar finns med olika bolagsformer?


I detta tips är det redovisningskonsulten Jaana Ternevid som är bakom tangenterna och går igenom hur du kan tänka när du ska välja bolagsform.

Vad händer med ditt bolag - om något händer med dig?

Det är tråkigt att behöva tänka på saker som att du kanske en dag inte kommer kunna driva ditt eget företag, kanske blir du sjuk eller i värsta fall avlider. Är du delägare tillsammans med någon annan så finns det en del saker ni bör ha gått igenom för att inte stöta på problem senare. Om du skiljer dig, vad har då din äkta hälft rätt till?


Redovisningskonsulten Carina Huldén skriver om äktenskapsbalken, sambolagen och ärvdabalken.

Dela

Senaste om Driva småföretag

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift

Prenumerera på Driva småföretag

Smarta tips och idéer varje månad till dig som driver eget

  • När du - som representant för ett företag eller motsvarande - anger dina uppgifter ovan kommer Speedledger även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick via en länk i våra utskick eller genom att kontakta oss.

    Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy