Life hacks till dig som fastnat i vardagen

Har du fastnat i rutiner och är i behov av lite motivation för att bygga upp din affärsidé? I dagens blogginlägg ger vi tips åt dig som är egenföretagare och hur du kan fortsätta att utvecklas mot framtiden.

Sug upp kunskap som en svamp

”Knowledge is power” är ett välanvänt citat från 1600-talets kända filosof Francis Bacon. Trots att citatet är över 400 år gammalt så finns det mycket sanning i det. Ju mer du vet om din bransch och dina kunders problemställningar, desto mer vinner du och ditt företag på det. Tar vi det ett steg längre: Ju mer du kan om det som är utanför din ”comfort zone”, desto mer potentiell inspiration kan du hitta och använda till att fungera just för dig och din produkt eller tjänst.

Oftast behöver vi inte uppfinna någon helt ny lösning, utan kan utveckla och optimera någonting som redan finns, men kanske i något annat format. Även dina potentiella kunder kan ha en enorm kunskap som kan vara den mest värdefulla för dig. Lyssna på deras problemställningar och be dem ge feedback om det som du kan erbjuda, för att se om det kan skapa mervärde och förbättra dina produkter och tjänster.

Inspirationen finns där du minst anar det