AdobeStock_64706433-1000px-grönt-lager

Att skapa sin egen logotyp – do:s & don’t:s

Din logotyp är en visualisering av din verksamhets identitet. Den är viktig för att dina kunder ska känna igen dig och vad du står för. När du skapar en logotyp handlar det alltså om att fånga vad ditt företag står för i en symbol, ett typsnitt och/eller en färg.

Bild-JMs-blogginlägg

På SpeedLedger använder vi ofta en röd färg. Den återkommer i vår logo. Dessutom är vi ett webbaserat företag, det vill säga vi finns i molnet. Därav alla moln…

Personligen skulle jag alltid rekommendera att du anlitar någon som hjälper dig göra din logotyp – det finns sätt att hålla kostnaderna nere. Gå inte till en större, etablerad byrå. Försöka istället att hitta en designer som liksom du är nystartad. Ni kanske kan hjälpa varandra på något sätt?

Har du trots det noll i budget, finns här några tips som du kan följa om du vill skapa din logotyp själv:

Ladda ner guiden Gör din egen logotyp – det ska du göra och det ska du tänka på!

Dela

Senaste om Marknadsföring, Nystartad

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift

Prenumerera på Driva småföretag

Smarta tips och idéer varje månad till dig som driver eget

  • När du - som representant för ett företag eller motsvarande - anger dina uppgifter ovan kommer Speedledger även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick via en länk i våra utskick eller genom att kontakta oss.

    Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy