11113846_508850169267030_1284901615724546592_o

Intervju med Karin Lidbeck – frisör & egenföretagare

SpeedLedger gjorde ett fältbesök och träffade vår e-bokföringskund Karin Lidbeck som driver eget som frisör. Karin håller till på Salong Kreativ i Göteborg och har drivit eget sedan två år tillbaka.

Samtidigt som jag självklart passade på att fixa håret fick jag möjlighet att ställa några frågor till Karin om hennes företagande och om hur hon hanterar det här med papper och administration.

karin (2)

Varför startade du eget och vad driver dig som egenföretagare?

Som frisör är det svårt att få anställning och genom att vara egen får jag bestämma över mitt eget arbete. Det är den största orsaken till att jag valde att bli egenföretagare. Jag är min egen chef helt enkelt. Att kunna styra min egen vardag är A och O.

Har du varit anställd? Saknar du det?

Jag var anställd när jag jobbade som lärling. De flesta är det under sin lärlingstid. Då får du ändå prova på livet som anställd trots att du kommer direkt från utbildningen, som många gör. Jag har dock aldrig saknat att vara anställd och aldrig varit det efter det. Frisörsyrket är uppbyggt för att du ska vara egenföretagare.  

Fördelen med att hyra en stol på en salong tillsammans med andra frisörer, som jag gör, är att jag slipper jobba ensam, trots att jag är ett enmansföretag.

För ett tag sedan skadade jag min tumme och fick smaka på hur det var att vara sjukskriven en längre tid som egenföretagare. Det var inte kul. Min försäkring täckte inte bortfallet av inkomst och jag stod utan ekonomisk