Så enkelt

kommer du igång med din bokföring

Oavsett vilken kunskapsnivå du har gällande bokföring är det viktigt för oss att du kommer igång på ett enkelt sätt.

Därför har vi två olika sätt för dig att komma igång:

Så enkelt

kommer du igång med din bokföring

Oavsett vilken kunskapsnivå du har gällande bokföring är det viktigt för oss att du kommer igång på ett enkelt sätt.

Därför har vi två olika sätt för dig att komma igång:

Kom igång på egen hand

För att komma igång på egen hand rekommenderar vi dig att följa vår guide om hur du startar igång och synkar din bokföring med bankkontot.

Kom igång med SpeedLedger

Spela videoklipp

I den här videon hjälper vi dig med enskild firma att komma igång med din bokföring. 

Registrera ditt företag

Börja med att registrera dig för tjänsten: Välj din bankFyll i dina uppgifter för skapa ett konto → Fyll i dina specifika uppgifter kring din organisation

Bankkoppling

För över dina bankkontohändelser till programmet via Mobilt BankID. Här hittar du överföringsinstruktioner för respektive bank som SpeedLedger e-bokföring stödjer.

Byt till SpeedLedger

Har du haft ett annat program tidigare kan du importera din bokföring via SIE-fil från ditt gamla bokföringsprogram. Det gör du under Bokföring Fler konteringsvalImport.

Inställningar

Gör de inställningar som gäller för din verksamhet: räkenskapsår, moms mm

Klart!

Nu är det bara att börja bokföra i din autokontering!

Det här ingår alltid

Det här ingår alltid i vårt bokföringsprogram. Utan dolda kostnader. 

Direktkoppling till internetbanken

Händelserna på ditt företagskonto förs automatiskt över till bokföringsprogrammet. Bocka av listan och bokföringen är klar.

Slipp debet och kredit

Bokföringsprogrammet sköter debet och kredit åt dig, du väljer bara vart pengarna har gått eller var dom kommer ifrån.

Fri bokföringsrådgivning

Vi är mer än bara en programsupport. Vår kunniga bokföringsrådgivning svarar på dina frågor om löpande bokföring och fakturering.

Automatisk momsrapport

Momsrapporten skapas automatiskt medan du bokför i programmet. Det är bara för dig att plocka ut och skicka in till Skatteverket.

Alltid fritt antal användare

Lägg till så många användare du vill i programmet. Samarbeta enkelt med kollegan eller redovisningskonsulten.

Smarta bokföringsförslag

Har du flera likadana händelser? Programmet minns vad du gjorde förra gången och ger dig färdiga förslag.

Starthjälp per telefon

Du kan även boka en kostnadsfri telefonstarthjälp med vår support. De guidar dig igenom starten och hjälper dig med inställningar som gäller för din verksamhet. 

Registrera ditt företag

Börja med att registrera dig för tjänsten: Välj din bankFyll i dina uppgifter för skapa ett konto → Fyll i dina specifika uppgifter kring din organisation

Boka starthjälp hos SpeedLedger

Starthjälpen är kostnadsfri och du kan själv boka en tid så att du får den hjälp du och din verksamhet behöver:

Starthjälpens innehåll

Vi fokuserar på att du skall komma igång med programmet. Vare sig du behöver hjälp med import av tidigare bokföring, inställningar i programmet eller bokföra de första händelserna ser vi till att du kommer igång.

Har du inte tjänsten och vill bli kontaktad?

Fyll i intresseanmälan så kontaktar dig för att svara på dina frågor och funderingar.

Vanliga frågor

För att komma igång på egen hand rekommenderar vi dig att följa vår guide om hur du startar igång och synkar din bokföring med bankkontot.

Innan du kan komma igång med din bokföring behöver du göra en överföring av dina bankkontohändelser in till bokföringen. För att se hur du gör för just din bank kan du ta reda på mer om det i vår artikel om hur man överför bankkontohändelser.

När du registrerar ditt företag hos oss kommer du få ett antal val i vår så kallade startguide. Efter du har valt din bank sker registreringen i två steg. 

Det första steget kan du se här nedan. Här kommer du få lägga in kontaktinformation till dig, samt organisations namn och organisationsnummer.

I det andra steget i registreringen fyller du i mer specifika uppgifter kring din organisation. Detta innefattar vilken bokföringsmetod du har, om ditt företag är momsregistrerat och skall redovisa moms, vilken kontoplan du skall ha och hur ditt räkenskapsår ser ut. Den informationen kan du hitta på ditt registreringsbevis eller på verksamt.se. 

Om du inte har någon SIE-fil från ett tidigare bokföringsprogram för du in siffrorna från balansrapporten manuellt. Gå till:
Anpassa > Fler inställningar bokföring > Ingående balanser.

Om du har SIE-fil från ditt gamla bokföringsprogram importerar du den under:
Bokföring > Fler konteringsval > Import.

Om du importerar din bokföring med SIE-fil bör du även se över din kontoplan. 
Anpassa > Kontoplan.

Kontrollera att de konton du använder är rätt inställda med rätt momskod.  

Du som har faktureringsmetoden får hålla lite extra koll på vilka leverantörsskulder och kundfordringar som är bokförda sen innan. Var noga med att inte dubbelbokföra kostnader och intäkter när betalningen sker.

Här under har vi samlat några bra artiklar från vårt hjälpcenter, så att du lätt skall kunna sätta igång: 

Autokonteringen

Bokföringsmetod

Momsrapport

Sammanfattning kundfakturering

Så här kan du bokföra din dagskassa!

När du bokför dina händelser i autokonteringen kommer momsen automatiskt räknas upp via den momskod som ligger inlagd på bokföringskontot du väljer. När det sedan blir dags att lämna in din momsrapport till skatteverket kan du hitta den under Bokföring > Momsrapport.  

I momsrapporten följer du stegen i turordning. I första steget kan du se hur din momsrapport kommer att se ut när du sedan lämnar in den till skatteverket.

När du bokfört momsrapporten kan du sedan ladda ned en fil, som du i sin tur kan ladda upp på skatteverkets hemsida. 

I den här artikeln kan du läsa en mer detaljerad beskrivning om momsrapportens olika delar.

Våra kunder säger

Vi är väldigt stolta över att våra kunder är nöjda användare och tycker att vi är det bästa bokföringsprogrammet. 

Jag som småföretagare kan verkligen rekommendera Speedledger. Enkelt men vid minsta problem så finns en superbra supportchatt med stort tålamod. Uppskattar att supporten inte släpper taget förän ev problem är löst.

Carina Olofsson Gavelin

Proffsigt bemötande och bra tålamod från handläggaren med mina "dumma" nybörjarfrågor. Fick all hjälp jag behövde för att starta upp min bokföring när jag hade kontakt med dem via deras chatt. Sett några av deras webinarier och fått mycket bra information och tips. Jättelätt bokföringsprogram!

Linda Sundell

Jätte bra program som hjälper dig att bokföra, i tjänster ingår profetionel hjälp från kunniga anställda på Speed Ledger. Det går att chatta eller ringa vid frågor. Det gör att du kan förstå vad du gör och sköta det själv. Jag kan definitivt rekommendera tjänsten.

Elzbieta Bak

Enkelt att använda, men det som kanske är mest värdefullt är att man kan få snabb hjälp av experter när man kör fast i någon fråga. Är mycket tacksam för den support jag fått!

Stig A

Så himla enkelt att använda. Att det dessutom ingår hjälp från experter när det uppstår problem med hur viss bokföring skall ske är suveränt.

Jonas Westberg

Har aldrig bokfört innan jag började med speedledger. Så bra support och så enkelt att jobba med. Bokför åt min frus företag och vi spar massor med pengar på att göra det själva. Vi fakturerar, ansöker om RUT och bokför. Enkelt, smart och suverän support.

Paul
  INGA DOLDA KOSTNADER

  Det här ingår i vårt bokföringsprogram

  I funktionen Autokontering kopplas din bokföring ihop med dina bankkonton och din internetbank. Det ger dig fördelar som inte finns i andra bokföringsprogram på marknaden.

  Balansrapporten visar dina tillgångar, skulder och eget kapital. Rapporten skapas automatiskt i bakgrunden medan du bokför. Klicka in på rapporten för att se den, skriva ut eller exportera dina siffror till Excel.

  Koppla ihop dina företagskonton på internetbanken med din bokföring. Det gör att du slipper mata in händelser manuellt som i traditionella bokföringsprogram. Istället hämtas allt från din internetbanken och förs över till din bokföring.

  Skapa och hantera din budget samt jämför med önskad period. Du som använder dig av kostnadsställen och resultatgrupper kan enkelt budgetera per projekt.

  Tillvalet e-dagsavslut gör det enkelt att bokföra för dig som hanterar dagskassor, kontanter och kort. Bokför din dagskassa i ett enkelt formulär. Perfekt för dig som driver en butik, salong eller annan direktförsäljning.

  Behöver du skicka e-faktura enligt PEPPOL-formatet får du möjlighet till detta via vårt faktureringsprogram (3 kr/e-faktura).

  Resultatrapporten visar dina intäkter och kostnader. Rapporten skapas automatiskt i bakgrunden medan du bokför. Klicka in på rapporten för att se den, skriva ut eller exportera dina siffror till Excel.

  Kategorisera intäkter och kostnader och ta ut separata resultatrapporter. Om du använder budgetfunktionen kan du budgetera per projekt, resultat- eller kostnadsställe.

  *Finns bara med Standardlicens

  Bokför enkelt egna/privata utlägg. Funktionen används av dig som betalar saker privat som tillhör företaget. I en enskild firma blir ditt egna utlägg bokför som egen insättning och i ett aktiebolag som lån från aktieägare.

  Lägg till konsulten, partnern eller styrelsemedlemmen utan extra kostnad. Det här gör det enkelt att samarbeta och du kan kontrollera vem som får behörighet till vad i din bokföring och fakturering.

  Huvudboken listar alla dina bokförda händelser och sorterar dem på bokföringskonton. Huvudboken används bland annat för att stämma av bankkontot mot din bokföring, något du i större utsträckning slipper i och med funktionen autokontering i SpeedLedger.

  Importera gammal bokföring från andra program eller exportera ut din egen bokföring och skicka till din revisor eller redovisningskonsult.

  Momsrapporten skapas automatiskt i bakgrunden medan du bokför. Det är bara för dig att klicka in på rapporten och plocka ut den. Skicka in den till Skatteverket via fil eller fyll i för hand på Skatteverkets hemsida.

  Saldolistan skapas automatiskt i bakgrunden medan du bokför och summerar samtliga bokföringskonton var för sig.

  Eftersom allting sker i molnet behöver du själv inte uppdatera något, utan det sker automatiskt. Det är bara att logga in och bokföra när du behöver det. 

  Här samlas alla dina verifikationer som skapas när du bokför i autokonteringen, skapar fakturor, gör egna utlägg eller gör manuella konteringar. Här kan du rätta händelser i din bokföring och se hur du har bokfört specifika händelser.

  Få 50% rabatt på första året