Tillval - autoavprickning

Med tillvalet autoavprickning förses dina fakturor med OCR-nummer och prickas automatiskt av som betalda. Du slipper hålla koll på dina inbetalningar och bokföringen sköter sig själv. 

Beställ autoavprickning

Du som redan har e-bokföring lägger till autoavprickning inne på Mina sidor i din e-bokföring.

 

Automatisk avprickning av kundfakturor

Med tillvalet Speedledger autoavprickning prickas inbetalda fakturor av automatiskt och du kan spara massor av tid genom att slippa hålla koll på vilka fakturor som betalats och inte betalats.

Du skapar fakturor precis som vanligt. Skillnaden med autoavprickning är att de får ett OCR-nummer.

När din kund betalar fakturan anger kunden OCR-numret som matchar inbetalningen mot korrekt faktura i bokföringsprogrammet. Alla matchade fakturor listas i en rapport inne i autokonteringen.

 

Använda tillvalet autoavprickning

För att kunna använda tillvalet autoavprickning behöver du ha licensen Standard i vårt bokföringsprogram och skapa fakturor i tillvalet kundfakturering. För att du ska få ut det mesta av autoavprickningen behöver du bokföra enligt faktureringsmetoden, då sköts avprickningen automatiskt och du får en inbetalningsjournal.

Använder du kontantmetoden hjälper autoavprickningen dig med uppdelning av inbetalningar och du matchar själv inbetalning mot rätt faktura eller avi.

[gravityform id="133" title="false" description="false" ajax="true"]