Jordgubb-lager (1)

Kreativitet är intelligens som har roligt

Hur är det att driva eget med sin egen kreativitet som främsta vapen? Är det svårt att vara kreativ på beställning?

Ibland ser vi framför oss en bild av framgångsrika människor som verkar lite galna och världsfrånvända. Jag tänker krasst på forskare i tweedkavaj (som Einstein), eller konstnärer med långt skägg. Kreativitet behöver inte vara något konstigt, utan kan vara en del av vardagen för oss vanliga företagare.

“Jag tror på att göra vardagen lite annorlunda och hela tiden fundera på hur du kan förbättra din verksamhet i små steg.”

Alla företag bygger på kreativitet. Glöm inte att du som företagare analyserar och funderar över möjligheter och begränsningar hela tiden. Ibland förväntas vi sitta och brainstorma för att komma på galna idéer på konferenser. Jag tror inte på det. Jag tror på att göra vardagen lite annorlunda och hela tiden fundera på hur du kan förbättra din verksamhet i små steg. Ta små stapplade steg utanför den berömda boxen och kom ihåg att du alltid kan hålla dig i kanten under tiden. Sakta men säkert kommer du att känna dig säkrare och våga dig på nya saker samtidigt som din box blir större och större.

För mig är inte kreativitet något hockus pockus som jag tar fram ibland, utan en inställning som alltid är med. Jag tror framför allt att det är nyfikenhet.

Utmana dig själv – testa nya saker!

Ett första steg är att börja testa nya saker när du handlar, ta till exempel en ny tandkräm nästa gång den är slut. Och ställ dig frågan: Hur gör jag detta fem minuter snabbare, kunden gladare utan att slita ut mig på köpet?

Våga testa nya saker, blir det fel har du lärt dig något och blir det rätt är det succé! 

Dela

Senaste om Driva småföretag, Starta/Driva

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift

Prenumerera på Driva småföretag

Smarta tips och idéer varje månad till dig som driver eget

  • När du - som representant för ett företag eller motsvarande - anger dina uppgifter ovan kommer Speedledger även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick via en länk i våra utskick eller genom att kontakta oss.

    Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy