Förenkla din bokföring och fakturering

Tillval e-bokföring

Spara tid, förenkla och automatisera - det finns många fördelar för dig som väljer att bygga ut din bokföringstjänst. Du kan lägga till följande tillval:

  • Faktureringsprogram - för dig som behöver kund, medlems- och artikelregister, med möjlighet att skapa offerter, fakturor och avier.
  • e-dagsavslut - förenkla bokföringen av din dagskassa
  • Autoavprickning - pricka av dina kundfakturor automatiskt med OCR-nummerhantering.

Här kan du läsa mer om tjänsterna och hur du går tillväga för att lägga till tillval.

Se tillval

Kundfakturering

Skapa och skicka fakturor, offerter, följesedlar och orderbekräftelser.

Läs mer

E-dagsavslut

Med tillvalet e-dagsavslut bokför du din dagskassa i ett enkelt formulär.

Läs mer

Autoavprickning

Med tillvalet autoavprickning förses dina fakturor med OCR-nummer och prickas automatiskt av som betalda.

Läs mer

Nyfiken på tjänsten Swedbank och Sparbankernas FakturaskrivareLäs mer här.

Kundfakturering

Med tillvalet Kundfakturering skapar du enkelt fakturor, skickar till kund via e-post och matchar fakturor mot inbetalningar direkt i din bokföring. Skapa ditt eget kund- och artikelregister och på bara några klick skapar du en offert, följesedel eller faktura. Du gör dessutom enkelt om offerten till en faktura, orderbekräftelse eller följesedel. 

Så här lägger du till kundfakturering

Tillvalet behöver aktiveras av din bank, fyll i formuläret så går en beställning till banken och tjänsten dyker upp i din bokföring när det är klart. Klicka här för att lägga till ett tillval.

Obetalda fakturor

Inbetalningsprognosen visar dina kommande inbetalningar per vecka. Med hjälp av inbetalningsprognosen kan du enkelt följa upp dina obetalda fakturor och du får full koll på vilka kunder som behöver bearbetas i krav- och påminnelsehanteringen. Du ser även enkelt vilka fakturor som är obetalda och behöver matchas mot inbetalningar i funktionen autokontering.

Rot - och rutavdrag

Skicka fakturor med färdigt uträknat ROT- och RUTavdrag. Programmet sköter automatiskt uträkning och moms. Fakturerar du samma kund flera gånger anger du enkelt hur mycket kunden har kvar av sitt avdrag. Du får även en rapport för ROT och RUT som du kan exportera och lämna in till Skatteverket när du ansöker om ROT- eller RUTavdrag. 

Omvänd byggmoms

Skapa fakturor där den omvända byggmomsen räknas ut automatiskt. Det gör att momsredovisningen alltid blir rätt. Du kan även skapa egna konton och artiklar för försäljning med omvänd byggmoms. Artiklarna lägger du upp i artikelregistret och hanterar enkelt eventuella förändringar. 

Utlandsfakturering

Välj om fakturan ska vara på svenska eller engelska och vilken valuta. Med enkla funktioner för fakturering av utlandshandel blir fakturan alltid rätt och riktig. När du får betalt för fakturan kan du matcha inbetalningen mot fakturan i funktionen autokontering och enkelt bokföra upp eventuella valutadifferenser. 

e-dagsavslut

Med tillvalet e-dagsavslut bokför du din dagskassa i ett enkelt formulär. Fyll i siffrorna från ditt kassaavslut, programmet sköter bokföringen automatiskt. Automatisera mera helt enkelt.

Så här lägger du till kundfakturering

Tillvalet behöver aktiveras av din bank, fyll i formuläret så går en beställning till banken och tjänsten dyker upp i din bokföring när det är klart. Klicka här för att lägga till ett tillval.

Fyll i och låt tjänsten göra resten

Välj om fakturan ska vara på svenska eller engelska och vilken valuta. Med enkla funktioner för

Fyll i siffrorna som du får ut från din kassarapport och e-dagsavslutet skapar din bokföring åt dig i bakgrunden, med dina förvalda bokföringskonton.

Du slipper tänka på debet och kredit och dina verifikationer skapas automatiskt. Enkelt, eller hur?

Sammanställning och egen verifikationsserie

Din dagskassa sammanställs och kan du skriva ut och häfta fast dina kvitton på sammanställningen. Samtidigt som bokföringen skapas sorteras allt in i en egen verifikationsserie.

Det gör att du slipper manuell konteringar och långa utskrifter av verifikationer.

En tydlig överblick ger dig koll på läget

Välj själv hur många bokföringskonton du vill använda i ditt e-dagsavslut.

Det gör att du i SpeedLedger får en överskådlig blick över din försäljning.

Autoavprickning

Med tillvalet autoavprickning förses dina fakturor med OCR-nummer och prickas automatiskt av som betalda. Du slipper hålla koll på dina inbetalningar och bokföringen sköter sig själv.

Så här lägger du till kundfakturering

Tillvalet behöver aktiveras av din bank, fyll i formuläret så går en beställning till banken och tjänsten dyker upp i din bokföring när det är klart. Klicka här för att lägga till ett tillval.

Automatisk avprickning av kundfakturor

Med tillvalet Speedledger autoavprickning prickas inbetalda fakturor av automatiskt och du kan spara massor av tid genom att slippa hålla koll på vilka fakturor som betalats och inte betalats.

Du skapar fakturor precis som vanligt. Skillnaden med autoavprickning är att de får ett OCR-nummer. När din kund betalar fakturan anger kunden OCR-numret som matchar inbetalningen mot korrekt faktura i bokföringsprogrammet. Alla matchade fakturor listas i en rapport inne i autokonteringen.

Använda tillvalet autoavprickning

För att kunna använda tillvalet autoavprickning behöver du ha licensen Standard i vårt bokföringsprogram och skapa fakturor i tillvalet kundfakturering. För att du ska få ut det mesta av autoavprickningen behöver du bokföra enligt faktureringsmetoden, då sköts avprickningen automatiskt och du får en inbetalningsjournal.

Använder du kontantmetoden hjälper autoavprickningen dig med uppdelning av inbetalningar och du matchar själv inbetalning mot rätt faktura eller avi.

  • Bokföra i e-bokföringen med licens Standard
  • Skapa och skicka fakturor i kundfaktureringen
  • Bokföra enligt faktureringsmetoden

Tillval i tjänsten e-bokföring i Swedbank och Sparbankerna

Du som har tjänsten e-bokföring i Swedbank och Sparbankerna logga in i din bokföring via internetbanken. Fyll i dina uppgifter och vilket tillval du vill lägga till så löser vi det åt dig. 

Fakturaskrivaren

Med Fakturaskrivaren i Swedbank och Sparbankerna kan du skicka e-faktura till företag och kommuner, till bankens utskriftstjänst och inom kort även till mindre företag och privatpersoner i internetbanken.

Läs mer om Fakturaskrivaren