Förenkla din Bokföring och fakturering

Tillval e-bokföring

Spara tid, förenkla och automatisera - det finns många fördelar för dig som väljer att bygga på din bokföringstjänst. Du kan lägga till följande tillval till e-bokföring:

  • Faktureringsprogram - för dig som behöver kund, medlems- och artikelregister, med möjlighet att skapa offerter, fakturor och avier.
  • e-dagsavslut - förenkla bokföringen av din dagskassa
  • Autoavprickning - pricka av dina kundfakturor automatiskt med OCR-nummerhantering.

Här kan du läsa mer om tjänsterna och hur du går tillväga för att lägga till tillval.

Se tillval

Kundfakturering

Skapa och skicka fakturor, offerter, följesedlar och orderbekräftelser.

Läs mer

E-dagsavslut

Med tillvalet e-dagsavslut bokför du din dagskassa i ett enkelt formulär.

Läs mer

Autoavprickning

Med tillvalet autoavprickning förses dina fakturor med OCR-nummer och prickas automatiskt av som betalda.

Läs mer

Nyfiken på tjänsten Swedbank och Sparbankernas FakturaskrivareLäs mer här.

Kundfakturering

Med tillvalet Kundfakturering skapar du enkelt fakturor, skickar till kund via e-post och matchar fakturor mot inbetalningar direkt i din bokföring. Skapa ditt eget kund- och artikelregister och på bara några klick skapar du en offert, följesedel eller faktura. Du gör dessutom enkelt om offerten till en faktura, orderbekräftelse eller följesedel. 

Så här lägger du till kundfakturering

Tillvalet behöver aktiveras av din bank, fyll i formuläret så går en beställning till banken och tjänsten dyker upp i din bokföring när det är klart. Klicka här för att lägga till ett tillval.

Obetalda fakturor

Inbetalningsprognosen visar dina kommande inbetalningar per vecka. Med hjälp av betalningsprognosen kan du enkelt följa upp dina obetalda fakturor och du får ful koll på vilka kunder som behöver bearbetas i krav- och påminnelsehanteringen. Du ser även vilka fakturor som är obetalda och behöver matchas mot inbetalningar i funktionen autokontering. 

Rot- och RUTavdrag

Skicka fakturor med färdiguträknat ROT- och RUTavdrag. Programmet sköter automatiskt uträkning och moms. Fakturerar du samma kund flera gånger anger du enkelt hur mycket kunder har kvar av sitt avdrag. Du får även en rapport för ROT och RUT som du kan exportera för att sedan enkelt lämna in till skatteverket för att ansöka om avdraget. 

 

Omvänd byggmoms

Skapa fakturor med omvänd byggmoms! När du skapar fakturan räknas momsen ut automatiskt, vilket gör att momsen alltid blir rätt. Du kan även skapa egna konton och artiklar för försäljning med omvänd byggmoms. Artiklarna lägger du upp i artikelregistret, och kan enkelt hantera eventuella förändringar. 

Fakturera utomlands!

Välj om fakturan skall vara på svenska eller engelska och vilken valuta den skall ha. Med enkla funktioner för fakturering av utlandshandel blir fakturan alltid rätt. När du får betalt för fakturan kan du matcha den mot fakturan i autokonteringen och enkelt bokföra eventuella valutadifferenser. 

e-dagsavslut

Med tillvalet e-dagsavslut bokför du din dagskassa i ett enkelt formulär. Fyll i siffrorna från ditt kassaavslut så sköter programmet bokföringen automatiskt. Varför krångla med debet och kredit? 

Så här lägger du till e-dagsavslut

Tillvalet behöver aktiveras av din bank. Fyll i formuläret och en beställning kommer gå iväg tillbanken som aktiverar det. Efter 1-3 bankdagar syns det sedan i din e-bokföring! Klicka här för att lägga till ett tillval. 

Fyll i och låt programmet göra resten

Fyll i siffrorna du får ut från din kassarapport och e-dagsavslutet skapar din bokföring i bakgrunden, med dina förvalda bokföringskonton. 

Du slipper tänka på debet och kredit, och dina verifikationer skapas automatiskt. Enkelt, eller hur?

Sammanställning och egen verifikationsserie

Din dagskassa sammanställs och det är bara att skriva ut underlaget och häfta fast dina kvitton på sammanställningen. Samtidigt som bokföringen skapas sorteras allt in i en egen verifikationsserie. 

Det gör i sin tur att du slipper manuell kontering och långa utskrifter av verifikationer. 

En tydlig överblick ger dig koll på läget

Välj själv hur många bokföringskonton du vill använda i ditt e-dagsavslut. 

Det gör att du i SpeedLedger för en tydlig blick över din försäljning. 

Autoavprickning

Med tillvalet autoavprickning kan du lägga till OCR-nummer på fakturorna och automatiskt matcha fakturorna mot dess inbetalning. På så sätt slipper du bokföra inbetalningarna själv. 

Så här lägger du till autoavprickning

Tillvalet behöver aktiveras av din bank. Fyll i formuläret och en beställning kommer att gå iväg till banken. Efter 1-3 bankdagar kommer tillvalet synas i programmet. Klicka här för att lägga till ett tillval.  

 

 

Automatisk avprickning av kundfakturor

Med tillvalet Speedledger autoavprickning matchas dina kundfakturor automatiskt mot inbetalningen. Det gör att du kan spara massvis av tid i och med att du slipper hålla koll på vilka fakturor som är betalda eller inte. 

Du skapar dina fakturor precis som vanligt. Skillnaden med autoavprickning är att fakturorna får ett OCR-nummer. När din kund betalar fakturan anger kunden OCR-numret som stämmer överens med det på fakturan. Sedan matchas rätt faktura mot rätt inbetalning. När inbetalningarna och fakturorna matchats får du en rapport i din autokontering, där du ser vilken faktura som matchats mot vilken inbetalning. 

Att använda autoavprickning

För att kunna använda autoavprickning behöver du ha licensen bokföring Standard i programmet. Du behöver också ha tillvalet fakturering och fakturera genom det. För att du skall få ut det mesta av autoavprickning rekommenderar vi att du bokför enligt faktureringsmetoden. Då sköts avprickningen automatiskt och du får en inbetalningsjournal. 

Använder du kontantmetoden kommer autoavprickningen hjälpa dig att dela upp inbetalningarna i din autokontering. Du behöver sedan själv matcha rätt faktura eller avi med rätt inbetalning.

  • Bokför i e-bokföring med standard-licensen
  • Skapa och skicka fakturor med kundfakturering i programmet
  • Bokför enligt  Faktureringsmetoden

Tillval i tjänsten e-bokföring i Swedbank och Sparbankerna

Du som har e-bokföring i Swedbank och Sparbankerna loggar in i e-bokföringen via internetbanken. Fyll i vilka/vilket tillval du vill ha och dina uppgifter i formuläret så fixar vi det åt dig. 

Fakturaskrivaren

Med fakturaskrivaren för Swedbank och Sparbankerna kan du skicka e-fakturor till företag och den offentliga sektorn, bankens utskriftstjänst och inom kort även mindre företag och privatpersoner i internetbanken. 

Läs mer om fakturaskrivaren