Så fungerar e-bokföring

Bokföring online, eller e-bokföring är en bokföringstjänst som är nätbaserad. Du sköter bokföringen via din webbläsare och kommer åt den överallt där du har en dator med internetuppkoppling.

Få tid över till annat

Fördelar med e-bokföring är att du inte behöver göra någon installation på din dator. Det sker löpande uppdateringar av programmet och du slipper uppdatera själv. All din bokföring sparas genom säkerhetskopiering, vilket gör att ifall din dator går sönder eller försvinner, kommer din bokföring att finnas kvar och du kommer åt den från en annan dator. Detta är fördelar som gör att du även sparar tid, då du till exempel inte behöver ladda ner och installera uppdateringar.

Välj rätt program för dina behov

Det finns flera leverantörer av e-bokföring på marknaden och det du behöver göra är att välja ett program som passar dig och din verksamhet bäst. Överväg vilka funktioner du behöver, hur mycket support du känner att du behöver och vilken svårighetsnivå du vill lägga dig på.

Vid val av leverantör bör du fundera på vilken hjälp du behöver för att komma igång på ett bra sätt och hur du löpande kan få hjälp med din bokföring. Frågor som du bör ha i åtanke är: Erbjuder leverantören hjälp med att komma igång där inställningar blir korrekta? Kan du få den hjälp du behöver när frågor uppstår både gällande bokförings- och tekniska frågor? En bra support gör din bokföring enklare!

På sidan Bokföringsdjungeln kan du testa vilket program som passar dig och ditt företags behov.

 
 

[gravityform id="133" title="false" description="false" ajax="true"]