Varför webbaserat bokföringsprogram?

 

Står du i valet och kvalet mellan ett webbaserat bokföringsprogram och ett som du laddar ned lokalt på datorn?

Antalet företag som kör bokföringsprogram online på nätet växer explosionsartat. Det är inte lika självklart längre att köpa ett bokföringsprogram som du installerar på en dator. Vi kommer att bena ut fördelarna med att ha ett bokföringsprogram online.

Säkrare bokföring

Med ett webbaserat bokföringsprogram, slipper du tänka på att du måste förvara och säkerhetskopiera din bokföring. Detta sköts automatiskt av den som levererar ditt bokföringsprogram. Detta innebär att du aldrig behöver oroa dig för att din bokföring skall försvinna. Exempel kan vara en kraschad dator, virus på din dator eller av andra skäl.

Senaste versioner som följer Skatteverket

Du slipper oroa dig för att inte ha nya och uppdaterade versioner när du bokför. Med ett webbaserat bokföringsprogram, uppdaterar sig detta automatiskt och du kan vara säker på att du bokför enligt skatteverkets senaste regler, skatteprogram och kontosättningar.

Nya versioner innebär ofta förbättringar, detta får du gratis med ett webbaserat program. Sker det förbättringar av ett program som du installerat på datorn, är det inte helt ovanligt att du måste köpa en uppgradering eller en helt ny version av programmet.

Bokför var du vill och när du vill

En annan fördel med att använda ett webbaserat bokföringsprogram, är att du kommer åt din bokföring var du än är så länge du har tillgång till internet. Med många bokföringsprogram kan du faktiskt bokföra från din mobil eller surfplatta!

Lätt att få hjälp av en redovisningskonsult

Tar du hjälp av en bokföringskonsult för vissa delar av din bokföring, kan ni båda lätt komma åt din bokföring om programmet är webbaserat. Finns det möjlighet till flera användare, kan du och flera andra användare vara inloggade på var sitt håll och gå igenom din bokföring. På detta vis är det också lätt för din redovisningskonsult att gå in i din bokföring och göra ändringar. Då behöver du inte vara närvarande (kanske krockar ditt och redovisningskonsultens schema).

Mer flexibilitet

Utöver de självklara fördelarna med bokföringsprogram på Internet – större säkerhet, inga programinstallationer, full mobilitet och så vidare – följer ett antal nya möjligheter som man inte tänker på lika ofta. Med bokföringsprogrammet online kan man även öka automatiken och slippa rutinmässig inmatning, på ett sätt som inte är möjligt med lokalt installerade program.

Fördelar med ett webbaserat bokföringsprogram

  • Inga installationer
  • Du når din bokföring från alla datorer så länge du har tillgång till Internet
  • Inga uppdateringar krävs, detta sköts centralt
  • Inga säkerhetskopior behöver tas av användaren, även detta sköts centralt
  • Ingen risk att förlora viktig bokföring, går datorn sönder finns din bokföring alltid tillgänglig från en annan dator
  • Du kan få hjälp med din bokföring direkt över nätet

 
 

[gravityform id="133" title="false" description="false" ajax="true"]