Byta bokföringsprogram?

Vill du byta bokföringsprogram? Eftersom vi har en standardiserat format för bokföring i Sverige, så är det enkelt att byta mellan olika bokföringsprogram.  Alla bokföringsprogram, med några få undantag, kan hantera ett format som heter SIE. Det är ett väldigt smart och öppet filformat som gör att du enkelt kan flytta information mellan olika program.

Många företagare som sköter sin löpande bokföring själv, men tar hjälp vid bokslut, använder sig redan av SIE-filer för att skicka sin bokföring till sin revisor eller sin redovisningskonsult.

Att byta bokföringsprogram kan verka krångligt, men det är är oförskämt enkelt. Du exporterar helt enkelt en fil från ett bokföringsprogram och importerar i ett annat. Dessutom har de allra flesta bokföringsprogram egna menyer för export och import för att underlätta för sina användare.

Så flyttar du din bokföring från ett annat bokföringsprogram till SpeedLedger

Du byter enkelt från ett annat bokföringsprogram till SpeedLedger med en SIE-import.

  • Exportera ut bokföringen från ditt gamla program i formatet SIE4. Om du vill flytta över flera räkenskaps år så exporterar du en fil per räkenskapsår du vill föra över.
  • Spara filerna på din dator.
  • Logga in i SpeedLedger och importera dina filer. Börja med den äldsta och gör sedan likadant med nästkommande.
  • KLART!

Om du vill ha hjälp med importen eller har frågor om din fil är du varmt välkommen att kontakta vår support och bokföringsrådgivning eller läsa mer i vårt hjälpcenter

 

Vill du byta till SpeedLedger e-bokföring?

Läs mer om SpeedLedger e-bokföring och få hjälp att byta. 

 
 

[gravityform id="133" title="false" description="false" ajax="true"]