Flera verifikationsserier

Hur arbetar man med flera verifikationsserier?

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Andra har också läst

Testa 14 dagar gratis!

Kunskapsportalen  >  Bokföringstips > Flera verifikationsserier

Arbeta med två eller fler verifikationsserier

Verifikationsserie

Att bokföra i ett bokföringsprogram via webben gör ingen skillnad i antal verifikationsserier. Som användare väljer du själv om du vill bokföra med en, två eller flera verifikationserier.

För att enklare kunna kontera verifikationerna i kronologisk ordning kan det vara smidigt att ha dem i olika serier. Då kan du kontera alla kontohändelser i autokonteringen i en följd (i fakturadatumordning) utan att sticka emellan med manuell kontering för de transaktioner som inte berör bankkontot och ändå få verifikationerna i kronologisk ordning inom varje nummerserie.

Om du bokför med kontantmetod kan du (om du vill) ha alla verifikationer i en och samma nummerserie. Då får du växla mellan autokontering och manuell kontering för att få alla verifikationer i datumordning.

Om du använder metoden bokföra fakturor direkt det vill säga redovisar moms enligt faktureringsmetoden så kan du också ha en och samma nummerserie för verifikationerna men då kommer inte alltid fakturor och betalningar i datumordning.

Trevlig bokföring!

Psst! Vill du lära dig mer om bokföring?

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift

Andra har också läst

Testa 14 dagar gratis!