BOKSLUT OCH DEKLARATION TILL FAST PRIS

e-bokföring med Bokslut

Fota ditt underlag och bokför som vanligt. Din redovisningskonsult tar hand om resten.

Det här ingår

BOKSLUT, ÅRSREDOVISNING & DEKLARATION

Tillägget e-Bokslut inkluderar för Enskild firma ett förenklat årsbokslut och NE-bilagan i deklarationen. För Aktiebolag ingår årsbokslut, deklaration (INK2) och årsredovisning.

AVSTÄMNING

Avstämning av din löpande bokföring. Vi kollar att allt ser bra ut samt tipsar och justerar vid behov.

BOKFÖRINGSRÅDGIVNING

Vår bokföringsrådgivning hjälper dig med dina frågor avseende löpande bokföring. Ställ din bokföringsfråga direkt till våra experter.

PERSONLIG REDOVISNINGSKONSULT

Som bokslutskund får du en personlig redovisningskonsult som svarar på frågor samt gör ditt bokslut.

Intresseanmälan Bokslut

Kriterier

För att du ska kunna ta del av  bokslutstillägget behöver du uppfylla nedan kriterier samt ha gjort din bokföring löpande i e-bokföring.

BOLAGSFORM

  • Enskild firma, din privata deklaration och tillhörande bilagor till den, tex. K10 (aktier), ingår ej.
  • Aktiebolag

OMSÄTTNING

  • Max tre miljoner 

ANTAL HÄNDELSER PER ÅR

  • Enskild firma: max 500 händelser per år
  • Aktiebolag: max 1 000 händelser per år

LAGERVÄRDE

  • Enskild firma: mindre än 5 000 kr
  • Aktiebolag: mindre än 10 000 kr

ANSTÄLLDA

  • Enskild firma: inga anställda
  • Aktiebolag: max två anställd

RÄKENSKAPSÅR

  • Bokslutsdatum 31/12

Intresseanmälan

Just nu tar vi inte emot nya bokslut.

Frågor och svar

VAD ÄR ETT BOKSLUT?

När året är slut behöver årets bokföring sammanställas för att ge en rättvisande bild över hur det gått för företaget. Detta kallas bokslut. Ditt bokslut blir ett underlag för beslut om hur du skall ta ditt företag vidare. Det mynnar också ut i rapporter som måste skickas in till berörda myndigheter, till exempel Skatteverket.

VARFÖR TA HJÄLP MED BOKSLUT?

Framför allt är det en trygghet att någon hjälper dig att kontrollera att du har gjort rätt innan det går iväg till myndigheterna. Du får också råd och hjälp med att tolka och förhålla dig till de avdrags- och skatteregler som gäller för närvarande. Råd som i slutändan kan göra att du tjänar pengar.

VEM KOMMER GÖRA MITT BOKSLUT?

SpeedLedger kommer att tilldela dig en personlig kvalificerad redovisningskonsult som utför ditt bokslut. Rådgivning och avstämning kring bokslutet ingår självklart. Kontaktuppgifter till din konsult kommer du få i samband med tilldelningen. Önskar du rådgivning som går utanför bokslutet kan du avtala om det med din konsult separat.

VAD ÄR UNIKT MED BOKSLUT?

Matchning mellan digitala underlag som du laddar upp och det du bokför i e-bokföringen gör att vi kan förenkla hanteringen kring bokslut, vilket gör att bokslutet går snabbare och blir billigare. Du som företagare kan vara säker på att allt blir klart i tid till ett fast pris.

HUR FUNKAR BOKSLUT?

Vi stämmer av din bokföring två gånger per räkenskapsår  för att hjälpa dig om något blivit fel. Första avstämningen sker när du ansluter dig till tjänsten eller i mitten av räkenskapsåret. Andra avstämningen sker några veckor efter räkenskapsårets sista dag.

Du laddar upp underlag för alla dina verifikationer genom att fota med vår mobilapp eller ladda upp filer i e-bokföring. Det går snabbt, även om du behöver ladda upp underlag för redan bokförda månader.

När räkenskapsåret är klart och andra kontrollen är gjord, kommer en kvalificerad redovisningskonsult göra bokslutet och årsredovisning. Därefter skickas underlagen in till Skatteverket och Bolagsverket.ee-

HUR VET JAG VAD JAG SKA TA UT I LÖN?

Om du inte vet exakt vad du kommer att ha för resultat kan det ibland vara lite svårt att veta exakt vad du ska ta ut i lön. Verktyget Lönekalkylatorn hjälper dig att göra en uppskattning på hur mycket du kan ta ut i lön och fortfarande ha kvar pengar till skatt i slutet av året.

INGA PAPPER, GÅR DET?

Så länge du sparar dina originalpapper i fyra år går det fint! Du fotar in dina underlag enkelt med vår app eller laddar upp underlagen inne i bokföringen. Du matchar underlag mot rätt händelse och när det är dags för bokslut får din konsult tillgång. De dokument som produceras vid bokslut får du digitalt.

HUR VET JAG NÄR JAG SKA GÖRA VAD?

Vi ger dig en checklista på det som du behöver göra och när du behöver göra det.

Fler frågor? Kontakta oss.

Vid frågor eller funderingar – kontakta oss på telefonnummer 
08-58 59 08 00  eller gå till kontaktsidan

SpeedLedger e-bokföring är för dig som är företagskund hos Swedbank och Sparbankerna.