Webbläsaren

Webbläsaren är navet i det mesta vi gör på internet. Vi gör våra bankärenden, köper varor, sköter vår bokföring, läser nyheter och så vidare. Vi kan se den som det fordon vi använder för att ta oss runt på internet. Alla vi som har en bil, moped eller cykel vet att fordon i allmänhet behöver lite underhåll då och då för att fungera bra.

Därför är det viktigt att din webbläsare är i bra skick och uppdaterad.

De vanligaste webbläsarna

Exempel på de vanligaste webbläsarna är Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari och Opera.

Varför ska du uppgradera webbläsaren?

Om du inte uppgraderar webbläsaren finns det risk för säkerhetshål som gör dig sårbar. Det här är extra viktigt när du utför bankärenden eller handlar med kort på internet. Dessutom kan en del webbsidor se konstiga ut eftersom webbläsaren inte är uppdaterad för den senaste webbtekniken. Det är ungefär som att försöka se tydligt genom ett par glasögon med styrka +1, när du egentligen behöver +2. Nyare versioner är dessutom ofta snabbare än äldre versioner.

”Om du inte uppgraderar webbläsaren finns det risk för säkerhetshål som gör dig sårbar.”

Att tänka på

Undvik att uppgradera din webbläsare direkt när den senaste webbläsarversionen lanseras eftersom den troligen innehåller en hel del buggar. Vänta ett tag (en vecka eller två brukar räcka) till den senaste webbversionen blivit lite mer använd. Då har de flesta buggarna hunnit rättas till.

Hur vet du om du behöver uppgradera?

Gå in på Googles sida whatbrowser.org med din webbläsare. Där får du veta vilken version din webbläsare har och om du behöver uppgradera.

[gravityform id="99" title="false" description="false" ajax="true"]