blogg-speedledger-loves-entreprenorer-1 (1)

SpeedLedger <3 entreprenörer

Utan entreprenörer skulle världen stanna. Utan småföretagen föds inga stora entreprenörer.

Vi på SpeedLedger brinner för entreprenörskap. Genom vårt bokförings- och faktureringsprogram har vi kontakt med flera hundra entreprenörer dagligen, antingen genom uppstarter, bokföringsrådgivning eller diverse sociala medier.

Tråkigt med bokföring säger du? Ja kanske, men vi får ju träffa alla intressanta personer bakom företagen! Vi får, om än flyktigt, en inblick i många småföretag. Flera av oss som jobbar här är själva egenföretagare och det är svårt att inte dras med i entusiasmen.

Visst, vi ser även baksidorna – hårt jobb, sena nätter och tidspress. Men de allra flesta egenföretagare tycker ändå att det är värt det. Eller?

Drömmen om autonomi och egenstyre lever vidare.

 

Nystartad.se

nystartad.se
Som ett resultat av detta skapades sajten Nystartad.se. Det är en helt fristående sida med appar och verktyg som hjälper entreprenörer på väg att ta steget in i egenföretagarvärlden, eller som nyss har öppnat den dörren. Här har vi möjlighet att gå utanför ramarna för vad ett bokföringsprogram kan göra. Vi får leka runt med spännande affärsmodeller, interaktiva verktyg och kalkylatorer.

Nystartad.se hittar du bland annat: 

  • Idékollen som är ett sätt att strukturera upp din affärsidé. Sammanställningen funkar sedan utmärkt att ta med till banken när du ska ansöka om företagskonto (kom ihåg bokföringsprogrammet när du ändå är där!).

  • En checklista för nystartade företag som är sprängfylld med länkar och checkpunkter för dig som nyss dragit igång.

  • Lönekalkylatorn där du kan räkna ut hur mycket du kan ta ut ur företaget och fortfarande ha över till skatt och sånt kul.

Lite tokigt. Javisst. Så jobbar vi.

Kolla in sidan på www.nystartad.se eller tipsa en vän som vill starta eget.

Senaste om Starta/Driva

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift