Januari brukar betyda högt tempo och många funderingar kring bokföring, i alla fall för oss på SpeedLedger! Ett nytt år har börjat, och du som företagare är säkert i startgroparna för att dra igång med det nya, om du inte redan kommit igång ordentligt. 

Med årets första blogginlägg tänkte vi att vi kan börja med att summera de allra populäraste blogginläggen, sidorna från kunskapsportalen och vad som visats mest i vårt hjälpcenter. Har du kanske läst alla, eller missat någon? Här kommer de populäraste artiklarna från 2019!

Bloggen:

1: Ska bokslutet vara klart den 1 januari? – Det korta svaret är nej. Men den kan vara värd att kolla igenom för att se vad du behöver göra allra närmast efter årsskiftet.

2: Så bokför du fika – ja, ni verkar gilla fika lika mycket som oss…

3: Nya regler kring representation – den här godingen håller än, och reglerna stämmer fortfarande.

4: Arbetskläder – det får du dra av – Nja, behåll dem gärna på. Men vad gäller för att de skall vara avdragsgilla?

5: Vad är ett bokföringsbrott? – Är ni nervösa? Borde ni vara det? Vårt inlägg om bokföringsbrott landade in som nummer 5 mest lästa inlägget i bloggen under 2019. Det skall dock rätt mycket till för att du skall ha begått ett bokföringsbrott.

 

Kunskapsportalen:

1: Räkna ut moms – Vår momsuträknare är väldigt populär, så även 2019. Du har väl inte missat den?

2: Debet/kredit – På en stark andraplats, nästan lika mycket klickad på som momsuträknaren, hittar vi artikeln om debet och kredit. Inte så förvånande – det är ju inte helt enkelt.

3: Förbrukningsinventarie vs. förbrukningsmaterial – ja, vad skiljer dem egentligen åt?

4: Bokföra lön till anställd – Alltid klurigt, och brukar vara bland de första “svåra” konteringarna man stöter på.

5: Skillnaden mellan kontantmetoden och faktureringsmetoden – Namnen på de olika metoderna kan väldigt lätt lura dig, men skillnaderna är stora och har egentligen inte mycket med kontanta betalningar eller fakturering att göra.

 

Hjälpcentret:

1: Bokföra skatt och moms – Skattekontot – Tillsammans med löner är skattekontot en av de mer tidskrävande frågorna hos aktiebolag, och något som är ofta återkommande hos supporten. Ta gärna en titt i den här artikeln!

2: Tips inför årsskiftet – Just årsskiftet och vad som händer kring det är lite speciellt. Här har vi samlat information för att underlätta.

3: Autokontering – Hjärtat i vårt program!

4: Föreningsavgifter/Serviceavgifter/Medlemsavgifter – En populär fråga hos vår support. Vad är det egentligen du kan dra av vad gäller dessa?

5: Vanliga bokföringskonton – Kort och gott en samling av de vanligaste bokföringskontona.

 

Vi hoppas du hittat någonting du tycker är intressant!