siffror_blogg

Internationella pi-dagen

Förlåt. Det här kommer att handla om siffror. Vi vet. Tråkigt. 

De flesta av oss som jobbar på SpeedLedger har någon sorts ekonomisk bakgrund eller intresse för siffror. Vi skapar och utvecklar ett bokföringsprogram och i det arbetet ingår att hålla reda på allt som har med bokföring att göra. Och det är bara att inse – om du ska mappa upp alla regler för bokföring kommer du att behöva åtminstone ett litet sifferintresse. Vi gillar siffror. Vi är bra på det.

Men bara för att vi gillar siffror behöver inte alla göra det.  Vårt bokföringsprogram gör att du slipper hantera allt för mycket siffror och matematik. Vi automatiserar bort debet och kredit och låter programmet hålla reda på det åt dig. Vi räknar automatiskt ut din moms och skapar rapporter i bakgrunden. Vi tror att du som är företagare har bättre saker för dig än att tänka på bokföringstekniska sifferkrumbukter. Hur du ska landa nästa kund? Hur ska du utveckla ditt affärskoncept? Hur ska du skaffa dig en bredare målgrupp? Och så vidare.

Och just därför finns vi. För att du ska få mer tid över till annat, trots att du sköter din bokföring på egen hand och har stenkoll på vad som händer rent ekonomiskt i ditt företag. Win-win.

Idag är det dock internationella pi-dagen och alla sifferälskare har någon sorts relation till talet. Jonas von Essen, världsmästare i minne, kommer ihåg 15 000 decimaler av pi utantill. Hur många kan du? (utan att googla)

Låt oss veta – lägg en kommentar i kommentarfältet! 

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift