Att vara sig själv i en värld som konstant försöker göra dig till något annat är en stor bedrift.

Som egenföretagare är du din egen. Det säger sig självt. Många som blir och blivit egenföretagare säger att de någonstans på vägen tröttnade på att vara anställda. Att de vill rå om sig själva och styra sin egen framtid.

Som en känd hjälte en gång sa: “Med stora krafter kommer stort ansvar”. För egenföretagare stämmer det verkligen. Att vara egenföretagare är mer av en livsstil än ett yrkesval för många.

Vi på SpeedLedger träffar egenföretagare i alla skeden av sitt företagande. Vår support pratar dagligen med pinfärska företagare som tar sina första trevande/beslutsamma/målmedvetna steg och våra säljare träffar nyfikna företagssjälar ute på bankerna där de är för att ta reda på mer om hur du faktiskt kan bokföra själv (ja, det är fullt möjligt!).

Det vi ofta konstaterar här i fikarummet/lunchrummet/på löprundan är att företagare är ett väldigt spännande folk att ha en kundrelation med, så som vi på SpeedLedger har genom vår tjänst e-bokföring. Ingen användare av SpeedLedger är den andra lik och alla har tusen och åter tusen idéer. Det blir sällan tråkigt (om vi bortser från de dagar där vi i detalj behöver gå igenom en kontoplan för att anpassa den efter det senaste regelverket).

”Att vara sig själv i en värld som konstant försöker göra dig till något annat är en stor bedrift.”

Men – klart det kan bli ensamt ibland som egenföretagare. Därför vill vi ge alla våra kunder och ickekunder som driver eget där ute, en första adventshälsning och påminna om att vår support och bokföringsrådgivning har öppet som vanligt på söndag (10-18) trots att det är första advent. Välkommen att ställa din bokföringsfråga!

Trevlig första advent!