Blogg-speedledger-crowdfunding-finansiering

Crowdfunding – för att finansiering inte behöver vara tråkigt!

Att starta upp en verksamhet är normalt inte gratis. Du behöver i de allra flesta fall ett startkapital.

Det finns många sätt att finansiera starten av din verksamhet eller en nysatsning inom din befintliga verksamhet. Det traditionella sätten är att pytsa in privat kapital eller helt enkelt ta ett lån.

Låter det tråkigt? Tänk crowdfunding istället!

En av de nyare och lite mer spännande sätten att finansiera sin affärsidé är crowdfunding. Crowdfunding, även kallat gräsrotsfinansiering, är ett sätt för en ny företagare att vända sig till ett stort antal finansiärer för att få startkapital eller annan finansiering. Det går ut på att presentera sin affärsidé på nätet i någon av de många crowdfundingportaler som finns, till exempel Kickstarter eller Funded By Me. Därefter kan privatpersoner eller andra finansiärer som tycker att din idé är rolig, intressant eller banbrytande bidra med pengar. Det innebär att många små finansiärer pytsar in mindre summor till din verksamhet.

Konceptet har blivit rasande framgångsrikt och Svenska Dagbladet kallar det för den kreativa lösningen för småföretag på jakt. Tidningen Entreprenör har skrivit flera artiklar inom ämnet, bland annat om Mormor Agdas Därproducerade glass som tack vare crowdfunding idag har över 140 delägare som alla pytsat in mellan 2 000 till 20 000 kr till verksamheten.

Crowdfunding

Vill du också finansiera din affärsidé eller verksamhet med crowdfunding?

Här är en lista på några crowdfundingforum som finns där ute:

Senaste om Starta/Driva

Testa vårt bokföringsprogram!

Har du frågor? Vi ringer dig upp

Tipsa dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Utskrift